November 15, 2010

kielimatka Brightoniin!

S: Meiltä on nyt muutamaan otteeseen pyydetty vähän laajempaa postausta viime kesäisestä Brightonin kielimatkasta :-) Vihdoinkin sain aikaiseksi sellaisen toteuttaa (sillä mun koneelle ei voi lisätä yhtäkään uutta kuvaa - sen levytila on niin vähissä :-D hups!) joten mikäs sen parempi ajankohta tälläselle postaukselle, missä voin hyödyntää jo valmiiksi koneen uumenista löytyviä kuvia! Brightonista ollaan tehty jo aiemminkin muutama postaus, niissä pääpaino on kuitenkin kuvilla (linkit vanhoihin postauksiin: part1, part2, part3 ja part4) Lisäksi tehtiin postaukset myös Lontoosta ja Pariisista! Kuvailtiin tänne blogin puolelle meidän ostoksetkin, ne voit käydä kurkkaamassa jostain tuolta kesäkuukausien kohdalta :> Kannattaa siis käydä katsomassa aiemmat kielimatkaan liittyvät postaukset läpi, jos aihe todella kiinnostaa! Nyt jotain höpinöitä kielikurssista yleisesti mun näkökulmasta kateltuna!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Matkaan lähin siis Emmin kanssa ja yhdessä päätettiin että halutaan majoittautua isäntäperheeseen kampuksen sijasta - eikä kyllä kaduttu tuota päätöstä hetkeäkään (tosin ehkä hieman siinä vaiheessa, kun meille selvisi että toinen meistä joutuu nukkumaan retkipatjalla kolme viikkoa............hehe) ja luonnollisestihan tuohon hommaan alistui empsu ;---) No ei vaan! Meillä oli kivasti sisustettu huone, joka jaettiin saksalaisen tytön kanssa :-) Saatiin käyttöömme vaatekaappi, joka täyttyi aika uhkaavasti meidän ostoksista ja kylpyhuonetta saatiin käyttä oikeastaan vuorokauden ympäri! Meidän isäntäperhe oli aika epätavallinen, meistä huolehti kissansa kanssa kahdestaan asuva hostmum, jonka kanssa tultiin tosi hyvin toimeen! Meidän hostmum oli mielettömän rento ja ihana, saatiin mennä ja tulla ilman mitään kotiituloaikoja, se auttoi meitä meidän läksyissä (joita tehtiin kylläkin koko kielimatkan aikana vissiin kerran :D), saatiin käyttää vapaasti telkkaria ja pleikkaria, sillä oli mielettömästi leffoja joita saatiin katella, jääkaapista saatiin syödä kaikkea mitä meidän teki mieli, se kysyi heti alkajaisiksi meidän lemppariruokia ja juomia joita se sitten parhaansa mukaan yritti meille väsätä, saatiin käyttää sen ghd suoristusrautaa ja vaikka mitä! Tossa nyt muutamia juttuja mitä mulle tuli ekaksi mieleen - ymmärsitte siis varmasti mun pointin? Eipä oltaisi paljon parempaa perhettä osattu toivoakkaan :-)
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Vapaa-aika kului Brightonissa aina ihan erilailla päivästä riippuen, joskus vietettiin host perheessä rauhallista koti-iltaa, parina päivänä viikossa jorailtiin diskossa, tutustuttiin kaupunkiin, käytiin kahviloissa herkuttelemassa, elokuvissa, nähtiin uusia kavereita ja tietenkin shoppailtiin ;-)! Osallistuttiin välillä myös EF:n järjestämiin aktiviteetteihin. Muutamana esimerkkinä vaikkapa kaupunkisuunnistus, jossa tehtävänä oli löytää liidereitä kartan avulla, kierros Brighton pierillä (ihanaihana huvipuisto, joka on rakennettu meren päälle laiturille), retki läheiseen kylään ja iltapäivä puistossa pallopelejä pelaillen! Olihan noita paljon muitakin, sillä melkein joka päivälle oli jotain järkättyä tekemistä. Meidän liiderit oli onneksi ihan huippuja, ne antoi meidän skipata tylsät museokierrokset jos sillä hetkellä ei kiinnostanut tippaakaan ;-) Joskus nuo aktiviteetit tuntui kauheen tylsiltä ja aika usein ne tuli silloin jätettyä välistä kokonaan! Ton reissun aikana meidän tuli käytettyä läpi ties mitkä tekosyyt; bussit oli myöhässä, me oltiin syömässä, me ei tajuttu ajan kulua, bussi meni ohi ja seuraava bussia ei koskaan tullutkaan, nukuttiin pommiin...... Eli jos EF:n järjestämät aktiviteetit ei nappaa, niin aika helposti ne loppujenlopuksi sai ohitettua! Ite keksittiin vapaa-ajalle ties minkälaista toimintaa; parasta oli kuitenkin nähä kavereita ja käydä niiden kanssa pyörimässä kaupoissa, syömässä ja leffassa :-)!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Niinkuin jo jossain aiemmassa postauksessa kerrottiinkin, Brightonin shoppailumahdollisuudet yllätti meidät positiivisesti! Kaikki ihanat kaupat löytyy läheltä toisiaan ja keskusta on aika simppeli! Kaiken keskipisteenä on jättimäinen kauppakeskus (Churchill square shopping centre) jonka liki kaheksankymmentä kauppaa takasi tosi kattavat valikoimat kaikkea! Liikenneyhteyksistä mulla ei oo mitään valitettavaa, busseja kulki suht usein ja Brightonin kaupungin pääpiirteet sekä keskustan oppi helposti tuntemaan jo muutaman päivän jälkeen! Jopa me (Seinäjoella en oo vissiin _IKINÄ_ matkustanu bussilla) opittiin liikkumaan tuolla, joten eiköhän tuolla selviä ;-) Toki mekin jouduttiin kysymään apua välillä paikallisilta, saatiin kuitenkin aina tosi ystävällistä kohtelua, vaikka välillä ehkä vähän liiankin innokasta haha ;-) 
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Koulusta sen verran, että opetusryhmä määrää suurilta osin sen, minkälaista sun opetus tulee olemaan. Eli mulla koulupäivät oli koko Brightonissa olemisen ajan älyttömän rentoja; me lähinnä leikittiin jotain leikkejä, keskusteltiin ja pelattiin :-D Saatettiin tehä päivän aikana muutama tehtävä kirjasta, mutta siihen se sitten aika pitkälti jäikin! Emmi ja minä oltiin aluksi eri opetusryhmissä, joten aluksi Emmin koulupäivät oli huomattavasti enemmän opiskelupainotteisia ja 'totisempia'. Onneksi saatiin vaihdettua Emmi samaan ryhmään mun kanssa, muutoksen jälkeen me voitiin viettää enemmän aikaa yhessä ja tunneistakin tuli huomattavasti hauskempia ;-) Jos lähdet kurssille kaverin kanssa, kannattaa siis yrittää saada teille sama opiskeluryhmä jos päädytte kaverisi kanssa samalle tasolle. Teillä voi nimittäin muuten olla joka päivä eri aktiviteetit ja koulupäivän ajankohdat, jolloin näette toisianne vasta iltaisin! Aluksi Emmillä ja mulla meni aikataulut ihan ristiin toistemme kanssa, mutta onneksi meidän hostmum hoiti tilanteen soittamalla EF:n toimistoon!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Kielimatkan ekana koulupäivänä meille pidettiin testi, jonka perusteella meidät jaettiin tasoryhmiin. Samalle tasolle päätyy aina useita oppilaita, sillä tasoja on vain neljä. Siksi oppilaat on jaettava vielä ryhmiin tasojen sisällä, joten samaan ryhmään pääseminen on aika epätodennäköistä! Alkutestistä ei kannata stressata yhtään, sen perusteella sut ohjataan vaan sun omalle tasolle sopivaan ryhmään. Jos susta kuitenkin alkaa tuntua että oot ryhmässä, jossa et tajua opetuksesta tippaakaan, tai ryhmässä, jossa opetuksen taso on liian helppoa, voit ottaa yhteyttä sun omaan liideriin :-) Kielikurssin lopuksi meille pidettiin vielä loppukoe, josta saatiin arvosana. Meidän lukiossa saa kielikurssista yhden lukion kurssin, jos sen pystyy todistamaan tuota loppukoetta näyttämällä.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Tossa nyt siis asioita reissusta mitä mulle itelleni tuli ihan ekaksi mieleen. Voisin jatkaa höpöttelyä loputtomiin, mutta säästän teidät tällä kertaa enemmiltä löpinöiltä ;-) Tästä tuli vähän pidempi mitä alunperin ajattelin, jaksoiko kukaan lukea loppuun asti? Toivottavasti saitte tästä jotain irti ja postaus vastasi edes jollain tapaa teidän lukijoiden toiveita! Kysyä toki saa, jos jotain jäi epäselväksi! Mielelläni vastaan kaikkiin kommentteihin, ois tosi kiva olla avuksi tän jutun suhteen :-) Kaikenkaikkiaan mieletön kokemus, sain tuolta aivan ihania uusia kavereita joiden kanssa oon ollut tekemisissä vielä kesän jälkeenkin! Terkkuja kaikille, jos eksytte tätä lukemaan 
Image and video hosting by TinyPic
ps. Luin nuo vanhemmat postaukset läpi ja katselin kesällä otettuja kuvia tätä postausta tehdessäni. Pakko myöntää että mulla tuli ihan itku silmään - hirveä ikävä takaisin 

41 comments:

Anonymous said...

millä tasolla olitte emmin kanssa? :)

Sanni said...

Anonyymi: me oltiin molemmat sillä toiseksi parhaimmalla tasolla, eli kolmosella :)

JT said...

hei tosi mielenkiintonen postaus ! (:
J

Sanni said...

J: kiva jos tykkäsit :)!

Johanna said...

voi että miten voin olla sukua jollekkin noin kauniille ihmiselle?? :D ♥

Anonymous said...

tykkään blogista tosi paljo, mutta tää on jotenki outoo ku tää on ainut blogi jonka kuvia kone ei suostu näyttämään :s

Sanni said...

Johanna: haha voi hömppä sua :-D! oot ihana ♥

Anonyymi: aijaa, no voi höhlä :s mä latasin kuvat tähän postaukseen tinypicillä kun mikään muu kuvapalvelin ei suostu toimimaan! tosi inhottavaa, ettei kuvat näy kaikille! kiitti :)

Laura said...

Oiii miten ihania kuvia ! rakastuin 17 kuvaan, niiin ihana ♥ ;-)

Heli said...

oi mitä ihania kuvia taas, ja hurja kun oot kirjottanu paljo (; ! vaikka mä nyt en kielimatkalle ookkaan menossa, niin luulis tosta kyllä ainakin olevan hyötyä monelle menijälle :-) tosi kivasti kirjotettu !

Sanni said...

Laura: voi kiitti hirveesti :-)♥

Heli: kiitos paljon mussu kivasta kommentista :)! kauheen moni tuskin jakso lukea tota loppuun asti, mutta toivottavasti ainakin muutama ;-)

erika said...

ooi mullaki tuli niiiin ikävä takas sinne ku katoin näit kuviii ! ei hitto mulla jäi vielä vaikka mitä juttuja tekemättä :(( <3

Sanni said...

erika: samoin! meiän on kyllä pakko päästä tuonne vielä joskus takasin :-)♥

Anonymous said...

aaaivan ihania kuvia! miten päädyitte EF:ään, ku oon ite menossa ens kesänä kans Brightoniin kielimatkalle mut STS:n kautta, et oisko mun sittenki kannattanu valita EF ? :D

Sanni said...

Anonyymi: en ees kyllä muista tarkkaan että millä perusteilla päädyttiin just EF:ään :-D! taidettiin vertailla vaan hintoja, aktiviteetteja, aikatauluja ja erilaisia vaihtoehtoja :) en usko että STS ois mitenkään huonompi, varmasti tulee olemaan ihan yhtä hauskaa riippumatta kielimatkatoimistosta :-)! kiitti ♥

Taru & Sanni said...

voi ei! mullekki tuli kauheen ikävä tota paikkaa ja kaikkia niitä ihania ihmisiä ja sitä host- perhettä! <3 pitää joskus mennä takasi tonne viel :)

-taru

Sanni said...

taru: hihi niimpää :)! todellakin mennään ;-)♥

Anonymous said...

hehh ihana postaus, menetin sydämeni vikalle kuvalle :D eikä ollu yhtään liian pitkä c: teillä on muutenkin tosi ihana blogi <3 en tarkoita tätä nyt mitenkään pahalla, mutta mua alko vähä ärsyttää se, kuinka melkee joka lauseen perässä on huutomerkki :o oon lukenu tätä blogia jo jonki aikaa, ja nyt yhtäkkii vaa pomppas silmää.. juu sori älä välitä oon joissai asioissa liian tämmönen :D olet suloinen <3

Sanni said...

Anonyymi: kiitti hurjasti ihanasta kommentista :)! kiva kuulla, että tykkäsit :-) musta tuntuu että tämmösiä postauksia harva jaksaa lukea loppuun asti, muutama kuitenkin onneksi! haha, oot kyllä ihan oikeessa :-D taitaa olla vaan joku mun pinttynyt tapa, tai en tiiä - kieltämättä aika hassun näköstä ;) kiitos vielä meidän kaikkien kolmen puolesta ihanuus ♥

Anonymous said...

ihana postaus! <3 kiiitos paljon tästä! paljon hyötyä ja iloa <3 aaaaaaaw ihanaihanaihana!!

Sanni said...

Anonyymi: jee, kiva kuulla että tykkäsit ja tästä oli sulle jotain apua :)! kiitti hirveesti ihana ♥

Sabina, Pinja, Aino, Laura said...

Toi vika kuva on tosi ihana! Ja muutenki, teil on ain tosi hienoi kuvii♥ :)
//Pinja

Sanni said...

Pinja: hih, kiitti älyttömästi :-)♥

Anonymous said...

Opitteko kieltä siellä paljon ja vahvistuko kielen käytttö muumuassa? Onko siitä apua lukiossa, että onko parantunut enkun kurssien arvosanat mm? Kun itse olen aika huono englannissa ja olen miettinyt kielikurssia, koska opin puhumalla enkä opiskelemalla kirjasta ja istumalla tunnilla. Ajattelin kysyä onko siitä siis mitään apua!

rita said...

aivan super ihania kuvia, noita ois voinu selailla ihan loputtomiin asti, eipä ne ois loppunu vielä:) ja tiiäkkö sanni sun hiukset on aivan ihanaaaaat ja oot muutenki niin kaunis:)!

Sanni said...

Anonyymi: kyllä mä uskon, että tuosta kielikurssista oli apua kielen opiskelun kannalta :) musta tuntui, että sain tuolla uutta varmuutta ja rohkeutta puhumiseen! en osaa oikein sanoa, että onko mun numerot lukiossa parantuneet sillä mulla alkoi vasta tuon kielimatkan jälkeen enkun eka kurssi :-) eli vertailtavia tuloksia kielikurssia ennen ja sen jälkeen mulla ei harmikseni ole! aika paljon se oppiminen ja kehittyminen on omasta asenteesta kiinni, mutta uskon että täysin uudessa ympäristössä jossa kaikki arkipäiväiset askareet on hoidettava englanniksi kielitaito paranee vähän väkisinkin :) suosittelen reissua siis täysin!

rita: voi kiitti rita ihan superpaljon ♥! hih, samoin sulla :)

Anonymous said...

itsekkin olen lähös birghtoniin ens kesänä kielimatkalle jote kiitti ihanasta tekstistä ja kuvista (: <3 siel saa iha varmana helposti kavereita :D? ja muutenki vaikka vissiin ohititte noit yhteisii ohjelmii nii kivaa ja tekemistä oli (:?

kiitos ihanasta blogista ja ootte kauheita himokuvaajia 8)! hyvä et seinäjoeltaki löytyy järkevää porukkaa (:

Anonymous said...

Hello ! Hei sen verran kyselisin niistä sun mustista wedgeistä, että miten koko vastas omaas ja minkä koon otit? :)

Sanni said...

sori että vastaan näihin kommentteihin näin myöhässä! en ollut yhtään huomannut näitä :)

Anonyymi: oi vitsit, sulle tulee varmaan ihan huippu reissu :)! ja joo, todellakin saa paljon uusia kavereita kunhan on vaan avoin ja oma itsensä :-) hih, jep ;-)! kiitti paljon kivasta kommentista ihanuus ♥ haha :--D

Anonyymi: mun mielestä ne vastas aika hyvin normaaleja kokoja :) otin niistä kolmekutoset ja yleisestikkin käytän sen kokosia kenkiä :-) nuo noudattelee musta aika samanlaista kaavaa muiden hennesin kenkien kanssa! eli jos sulla on käytössä jotain muita hm:n kenkiä, niin suosittelen ottamaan saman koon mikä sulla on niissä muissakin :>

Anonymous said...

kiva lukee teijänkin matkasta, satuin ite olemaan samaan aikaan mutta vähän eri puolella Englantia kielikurssilla! Ja teijätkin tunnistin Pariisin flunchissa (vai mikä se ruokapaikka olikaan) :)

Sanni said...

Anonyymi: aijaa, vähänkö hyvä sattuma :)! toivottavasti sullakin oli onnistunut reissu :-) oho! oisit tullu moikkaan ;-)!

Anonymous said...

tosi kiva postaus!:) hyvin kirjotettu ja selkee!
oon itekki varmaa enskesänä lähössä Brightoniin. haluisin kysyä, että puhuuko tuolla noi liiderit suomea? :D meinaan enkun taito on iha ok, mutta silti jännittää jos ei ymmärrä opetusta ja neuvoja mitä pitää tehä jne. :s ja tuolla oli varmaanki aina vapaaehtoista esimerkiksi esiintyä luokan edessä:D? hassuja kysymyksiä:)

- pikkumyy

Anonymous said...

lähetin äskön kommentin, mut se ei tainnu tulla:o no laitan uudestaan. iha näin aluks että ihana blogi! ja tosi kiva postaus:)
oon itekki ehkä enskesänä lähössä Brightoniin kaheks viikoks kielimatkalle EF kautta. Halusisin kysyä, että puhuuko tuolla liiderit suomea ollenkaan? kun mietin vaan kun kielitaito on iha ok, mutta jännittää että en ymmärrä kaikkia ohjeita ja opetusta. Jos en ymmärrä kaikkia mitä liiderit sanoo :s ja eikö vaan että tunnit on aika rentoja tuolla:)? että esimerkiksi luokan eteen meneminen on vapaaehtoista. :D? kuulostan ehkä vähän ujolta, ja vähän oonkin, mutta olisi kiva jos sais vastauksia näihin:)

- pikkumyy

Anonymous said...

hei paljonko teillä oli rahaa mukana tolla reissulla xd ja myös et oliks EF hyvä valinta yms et kaikki onnistu ja näin ? onks jotai valittamist EF'st ?

Sanni said...

pikkumyy: kiitti paljon ♥! oii, kuulostaapa ihanalta - toivottavasti sun reissusta tulee huippukiva :-) meidän mukana Englantiin lähti kaks suomalaista liideriä, jotka majottautui Brightoniin yhtä pitkäksi aikaa kuin mekin :) niiltä saattoi sitten kysyä kaikkea mitä mieleen tuli ja niiden puhelinnumerot jaettiin jokaselle hätätapauksia varten! muutenkin törmäiltiin niihin aika paljon kaupungilla ja aktiviteeteissä, sekä niiden kautta sai hoidettua isäntäperheeseen ja koko kielikurssiin liittyviä juttuja :> sit ku opiskeluryhmät jaettiin, niin liidereiksi tuli ihan sattumalta vaan jotkut paikanpäällä sillä hetkellä asustelevat ohjaajat :-) (esim. mulla oli espanjalainen ja britti - molemmat ihan mahtavia tyyppejä!!) käytännössä noiden liiderien kanssa asiat hoidettiin siitä eteenpäin, mutta kyllä me ainakin juteltiin ja nähtiin niitä suomalaisiakin liidereitä tosi paljon kielikurssin eri vaiheissa =) ja ei kannata jännittää yhtään, jos et ymmärrä kaikkea! tuollahan sitä oppii ja varmasti muut oppilaat tulkkaa jotain epäselviä juttuja ja liiderit toistaa asiat niin moneen kertaan että se selviää jokaiselle :-) meidän kielikurssilla hommat sujui suunnilleen näin, mutta toki koko EF:n toiminnasta mun on vähän vaikea puhua! eli nää on mun omakohtaisia kokemuksia pelkästään, tosi positiiviset fiilikset jäi päällimmäisenä mieleen reissusta muutenkin :)! ja joop, meillä tunnit oli super rentoja (toki jonkin verran tavanomaista opiskelua ja keskusteluharjoituksia), mutta tuokin riippuu aika paljon opettajasta kuulemma! mutta yleisestiottaen uskon, että kaikki tunnit on aika lepposia eikä niistä tartte stressata ollenkaan!

Sanni said...

meillä ei kauheesti tollasia luokanedessäesiintyminen-juttuja ollut, mutta varmasti niistä voi kieltäytyä jos siltä tuntuu :) ja kääks en nyt muista yhtään että paljonko otettiin rahaa mukaan, mutta kortti kannattaa ehottomasti ottaa että voit nostaa lisää rahaa sit kun tarve vaatii ;--) hah! ja me molemmat oltiin tyytyväisiä EF:n vaikka aluksi istuttiin lentokentällä kyrpiintyneinä, väsyneinä, nälkäisinä ja odottaen myöhästynyttä bussia - silloin teki mieli lentää kipinkapin takaisin Suomeen, mutta ekan yön alkuväsymyksen jälkeen kaikki sujui paremmin kuin hyvin :) tälleen pienenä vinkkinä sulle, että raskaiden lentojen, bussimatkojen ja odottelun jälkeen ei kannata masentua, koska siinä hetkellä tuskin ollenkaan vuorokauden sisään nukkuneena jokainen juttu ärsyttää (meillä lennot meni hassuihin aikoihin, toivottavasti ne menee sulla jotenkin vähän normaalimpiin aikoihin)! me ei oltu emssun kanssa muistettu syödä paljon mitään, joten äitin mun matkalaukkuun piilottamat suomalaiset karkit oli tohon hetkeen jotain maailman parasta ♥ hih, vieläkin muistelen lämmöllä sitä hetkeä, kun nälkäisinä löydettiin mun matkalaukusta karkkipussi ja pieni salainen viesti - aaw miten suloista! eli tän jutun pointtina oli se, että kannattaa pakata laukkuun jotai pientä evästä jos pari ruokailua jää väliin niin ettei verensokerit laske pohjamutiin aiheuttaen kamalaa väsymystä! huh, nyt kyllä kirjotin ihan mielettömän raamatun täynnä sekavia lauseita, mutta koita saada selvää ;) kysy ihmeessä jos sulle tulee vielä jotain mieleen, vastaan tosi mielelläni kaikkiin kysymyksiin :-)!

jouduin laittamaan tän nyt kahessa osassa, kun blogger ei tätä aluksi suostunut julkaisemaan!

Anonymous said...

kiitos paljon vastauksista!:) tästä oli apua, paljonkin. Kuvien ja tekstin perusteella teilläkin oli ihan loistava reissu, taitaa se brighton olla ihana paikka siis <3 innolla ootan matkaa.
-pikkumyy

Petra said...

jotenki eksyin tänne lukemaan tätä! Kiitos hyvästä tekstistä ja jaksoin lukea loppuun :) ite oon kans menossa ens kesänä Brightoniin kielimatkalle joten oli tosi kiva kuulla että sulla oli hyvää sanottavaa siitä :):)

jutta said...

Oi että tulee mun kielimatkamuistot meileen tästä sun postauksesta!♥ olin itse EF kautta Torquayssa ja mullaki oli aivan mahtava reissu niinku näköjään sullaki oli :) Te kaikki jotka mietitte kielimatkalle menoa, suosittelen lämpimästi sitä. Ette tule koskaa unohtamaan sitä ihanaa reissua♥

Henna said...

Moikka! Eksyin tänne sivulle ihan sattumalta ku kattelin kaikkea Brightoniin liittyviä asioita, sillä oon ite menossa sinne 4 viikoksi ens kesänä :)! En tiiä onko tää vähän tyhmä kysymys ja osaatko vastata tähän mutta onko/voiko isäntäperhe olla kaukanaki keskustasta? Ja olitteko te international kurssilla vai classic ? :).

Anonymous said...

Mitä niis alku taso kokeis oikein oli?(;

Kerttu said...

Hei kiitti paljon tästä postauksiesta! Mäki oon lähössä ens kesänä Brightonii ja oli tosi kiva kuulla et millast oli :) Ja oli kans kiinnostava verrata ku olin viime kesänä kans Maltalla nii et millasii eroja :)